Orban: Lucrările la şoseaua de centură a Severinului sunt blocate de terenurile lui Genică Boierică

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a vizitat, vineri, şantierul şoselei de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin, a declarat că lucrările sunt blocate de terenurile deţinute în zonă de Genică Boierică, dar şi de groapa de gunoi, care, potrivit proiectului, trece pe axul drumului.

161 afișări
Imaginea articolului Orban: Lucrările la şoseaua de centură a Severinului sunt blocate de terenurile lui Genică Boierică

Orban: Lucrările la şoseaua de centură a Severinului sunt blocate de terenurile lui Genică Boierică (Imagine: Mediafax Foto)

Orban s-a declarat nemulţumit de stadiul lucrărilor de construcţie a şoselei de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin, executate de firma italiană Tirrena-Scavi.

Reprezentanţii firmei de construcţii i s-au plâns ministrului că lucrările, începute în urmă cu o lună, sunt îngerunate pentru că aproximativ 14 hectere de teren pe care este cultivată viţă-de-vie şi care aparţin lui Genică Boierică nu au fost expropriate.

O altă problemă invocată de constructor a fost aceea că în zona în care ar trebui să treacă axul şoselei se află groapa de gunoi a oraşului.

Orban le-a spus constructorilor că va lua legătura cu ministrul Agriculturii, pentru a rezolva problema terenurilor lui Boierică, însă problema gropii de gunoi aparţine autorităţilor locale.

"Centura s-a blocat în terenurile lui Genică Boierică şi în groapa de gunoi a oraşului. Autorităţile locale dau dovadă de nesimţire prin faptul că nu au mutat până acum această groapă de gunoi", a declarat Orban.

El a spus că, totuşi, lucrările la şoseaua de centură sunt în grafic, iar în cazul în care costurile vor depăşi valoarea proiectului vor mai fi alocate fonduri printr-o Ordonanţă de Guvern.

Şoseaua de centură a oraşului este construită în baza unui proiect realizat în 2002, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor fiind câştigată de firma Tirrena Scavi.

Consorţiul italian Pizzarotti - Tirrena Scavi va moderniza tronsonul de drum naţional Drobeta Turnu Severin - Bahna şi va construi şoseaua de centură a oraşului Drobeta Turnu Severin, contractul având o valoare de 35,53 milioane de euro, exclusiv TVA, anunţa, în luna aprilie a acestui an, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Contractul este cofinanţat de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA (26,48 milioane de euro) şi bugetul de stat.

Varianta ocolitoare va fi construită la standard de drum naţional şi are o lungime de 12,6 kilometri.

Durata de implementare a contractului este de 55 de luni pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Drobeta Turnu Severin (inclusiv perioada de garanţie de 24 luni).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici