Orban: Pe zona achiziţiilor publice, procedurile privind proiectele europene au devenit mai dificile

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, vineri, că procedura a fost îngreunată pentru proiectele cu fonduri europene în ceea ce priveşte zona de achiziţii publice, dar respectarea acestor condiţii este esenţială pentru a evita riscul suspendării unor programe operaţionale.

253 afișări
Imaginea articolului Orban: Pe zona achiziţiilor publice, procedurile privind proiectele europene au devenit mai dificile

Leonard Orban (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Foarte multă lume este nemulţumită că în unele zone procedura nu a fost simplificată, ci chiar îngreunată. Şi, într-adevăr, pe zona achiziţiilor publice procedurile sunt mai dificile decât erau anterior, dar trebuie să înţelegem că, dacă nu le vom respecta, riscăm ca, mai devreme sau mai târziu, să ne trezim cu programe operaţionale suspendate", a spus Orban.

El a precizat că beneficiarii de proiecte "trebuie să înţeleagă că e finalmente în interesul lor ca cel puţin pe zona achiziţiilor publice aceste proceduri să fie respectate pe deplin".

Ministrul a explicat că, în schimb, "pe alte zone" au fost făcute "simplificări mai importante şi cu măsuri menite să accelereze procesul".

"De exemplu, procesarea cererilor de rambursare în 45 de zile lucrătoare maxim este o măsură care îşi arată roadele. Deja m-am ntâlnit cu beneficiari care mi-au spus că da, au constatat o accelerare semnificativă a acestui proces", a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici