OTP reduce ratele la creditele ipotecare şi de nevoi personale garantate în euro

OTP Bank România a redus, joi, dobânzile la creditele ipotecare pentru achiziţie şi la cele de nevoi personale cu ipotecă, nou contractate în euro, cu până la 1,7 puncte procentuale, a anunţat banca.

50 afișări
Imaginea articolului OTP reduce ratele la creditele ipotecare şi de nevoi personale garantate în euro

OTP reduce ratele la creditele ipotecare şi de nevoi personale garantate în euro (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

"Am decis să reducem ratele dobânzilor la creditele noi, cu până la 1,7 puncte procentuale. În plus, venim în întâmpinarea celor care îşi transferă salariul într-un cont curent deschis la noi, cu dobânzi competitive pentru aceste împrumuturi, comparativ mai mici decât rate standard", a declarat, într-un comunicat, Adrian Chichiţă, director adjunct al divizie de retail la OTP Bank România.

Anterior, rata de dobândă la creditele de nevoi personale cu ipotecă era de 6,35% pentru cele cu comision lunar şi de 10,45% pentru cele fără comision. În cazul împrumuturilor ipotecare de achiziţie, rata de dobândă se situa la 6,25%, respectiv 10,25%.

În noile condiţii, dacă clientul nu-şi virează veniturile într-un cont curent deschis la OTP, acesta va plăti o dobândă de 4,87% pentru împrumuturile cu comision lunar şi de 8,87% pentru cele fără comision, în cazul ambelor tipuri de credit.

De exemplu, la un credit ipotecar pentru achiziţie sau de nevoi personale cu ipotecă, nou contractat în euro de o persoană care îşi transferă salariul într-un cont curent deschis la OTP Bank, rata dobânzii este de 4,37%, comisionul de acordare este zero, iar cel lunar se situează la 0,29%.

Dobânda anuală efectivă este de 8,14% la un împrumut de 50.000 de euro, acordat pe o perioadă de 30 de ani, dacă se calculează o rată ca EURIBOR la 3 luni plus 3,5 puncte procentuale, iar valoare totală plătită se ridică la 121.611 de euro.

"Cei care îşi transferă salariul lunar într-un cont deschis la OTP Bank România, primesc o serie de avantaje: deschiderea gratuită a contului curent, taxă zero de administrare a contului, emiterea gratuită a unui card de debit MasterCard Flat în lei, la care nu plătesc taxa anuală de întreţinere în primul an, rate ale dobânzii mai mari la depozitele constituite în luna în care clientul îşi aniversează ziua de naştere, posibilitatea de a efectua gratuit plăţile la facturile de telefonie mobilă emise de operatorul Orange, prin intermediul serviciului Direct Debit de la OTP Bank România, şi dobânzi mai mici la creditele ipotecare de achiziţii sau de nevoi personale cu ipotecă", se arată în comunicat.

Pentru a beneficia de aceste avantaje suplimentare, clienţii trebuie să-şi transfere venitul lunar la OTP Bank România, în baza unor convenţii de salarii semnate cu angajatorii lor sau prin transfer individual, pe toată durata creditului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici