(P) Fincantieri şi SUA, un exemplu de clarviziune si succes

A face afaceri la nivel global înseamnă să ai echipe de management, infrastructură şi facilităţi pe toate pieţele. De aceea, de la Mediterană la Marea Nordului, din America până în Asia, Fincantieri – lider occidental în construcţia de nave – are o prezenţă directă şi operaţională şi este pregătit să răspundă solicitărilor pentru produse avansate şi mai sofisticate. Grupul italian are capacitatea de a-şi exporta şi a-şi aplica expertiza şi cultura în toată lumea, în cele 20 de şantiere pe care le are, pentru orice fel de produs sau serviciu. Graţie experienţei de 230 de ani în construcţia de nave, Fincantieri a dobândit reputaţie şi experienţă în toate domeniile, intrând pe pieţe noi şi construind poveşti de succes.

205 afișări
Imaginea articolului (P) Fincantieri şi SUA, un exemplu de clarviziune si succes

O companie investeşte în şantiere navale, din România, până în SUA

Una dintre poveştile de succes are ca pornire anul 2008. La acel moment, Fincantieri a decis să intre pe piaţa americană ca parte a strategiei de globalizare şi diversificare şi ca răspuns la dorinţa Marinei SUA de a adopta cele mai mai bune practici pentru şantierele sale. Compania italiană a achiziţionat Manitowoc Marine Group, astazi Fincantieri Marine Group (FMM), şi cele două şantiere din Wisconsin, pe Lacul Michigan (Marinette Marine şi Sturgeon Bay).

În 2009, Michigan - care până atunci fusese coloana vertebrală a producţiei in Statele Unite – era statul american cu cea mai mare rată a şomajului din ţară, din cauza recesiunii şi a prăbuşirii sectorului auto. În acea perioadă dificilă, investiţiile Fincantieri au însemnat o gură de oxigen mult aşteptată, pentru că grupul a investit în şantierele pe care le cumpărase, a recalificat forţa de muncă locală, construind o industrie locală şi contribuind la diversificarea economică. Compania a devenit, astfel, cel mai mare angajator din regiune. Rata şomajului în zona Marilor Lacuri – Michigan, a scăzut de la 14% la 4% în acea perioadă. Astăzi, Fincantieri Marine Group are aproximativ 2.100 de angajaţi direcţi şi peste 900 de subcontractori. A livrat 190 de nave şi ambarcaţiuni şi deţine 3 şantiere în Wisconsin. Aceste facilităţi sunt şantiere americane, cu angajaţi americani. Acest proces a presupus integrarea in sistemul local de instruire şi educaţie, prin includerea orelor de practică in programa unor licee şi colegii.(...)

Citeşte continuarea pe monitorulapararii.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici