Panasonic concediază 15.000 de angajaţi

Grupul japonez Panasonic, unul dintre liderii globali ai industriei electrocasnicelor şi electronicelor, a anunţat miercuri că pierderile aferente anului fiscal 2008-2009 se vor ridica la 4,2 miliarde de dolari şi a anunţat că va concedia 15.000 de angajaţi şi va închide 27 de fabrici.

23 afișări
Imaginea articolului Panasonic concediază 15.000 de angajaţi

Panasonic concediază 15.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Panasonic a subliniat dificultăţile pe care le întâmpină pe fondul recesiunii globale şi aprecierii puternice a yenului din ultimele câteva luni, a avertizat asupra vânzărilor în declin abrupt şi costurilor uriaşe de restructurare cu care se confruntă.

Corporaţia se alătură, astfel, principalilor grupuri rivale, printre care Sony Corp, care au mai anunţat că vor încheia anul fiscal 1 aprilie 2008 - 31 martie 2009 în pierdere din cauza crizei economice.

Aprecierea yenului afectează competitivitatea exportatorilor japonezi de electronice şi electrocasnite în raport cu competitorii din Coreea de Sud, în principal grupul Samsung, care beneficiază de pe urma deprecierii wonului.

"Vânzările noastre au scăzut pe toate segmentele în trimestrul al treilea (al anului fiscal, n.r.). Ne aşteptăm la declinuri şi mai accentuate în ultimul trimestru, iar profiturile se vor reduce puternic pe toate segmentele", a declarat directorul Panasonic, Makoto Uenoyama, într-o conferinţă de presă.

Grupul nipon a revizuit estimările pentru anul fiscal în curs la o pierdere de 380 miliarde yeni (4,2 miliarde de dolari), faţă de proiecţia anterioară care indica un profit de 30 miliarde yeni (337 milioane de dolari). Estimarea privind vânzările a fost redusă, totodată, cu 9%, la 7.750 miliarde yeni (87 miliarde de dolari).

În consecinţă, Panasonic va închide 27 de fabrici şi va concedia 15.000 de angajaţi, respectiv 5% din totalul de 300.000 de salariaţi la nivel global.

Citeşte şi:

Sony anunţă pierderi de trei mld. dolari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici