Panasonic, de acord să plătească o amendă astronomică ca să scape de acuzaţiile de corupţie

Grupul japonez de electronice Panasonic a fost de acord să plătească peste 280 milioane de dolari pentru a rezolva acuzaţiile aduse de autorităţile americane privind acte de corupţie, relatează BBC.

1728 afișări
Imaginea articolului Panasonic, de acord să plătească o amendă astronomică ca să scape de acuzaţiile de corupţie

Panasonic, de acord să plătească o amendă astronomică ca să scape de acuzaţiile de corupţie

Acuzaţiile privesc o divizie din cadrul companiei, care a angajat consultanţi pentru scopuri "necorespunzătoare" şi a ascuns plăţi către agenţii de vânzări din China şi din alte părţi ale Asiei.

Plăţile au fost efectuate de către filiala din SUA, Panasonic Avionics Corp, între 2007 şi 2016, au precizat anchetatorii.

Într-unul dintre cazuri, Panasonic a angajat un oficial străin drept consultant, în acelaşi timp în care dealerul negocia un contract între Panasonic şi o companie aeriană deţinută de guvern în Orientul Mijlociu, iar, conform anchetei, persoana a fost plătită cu 875.000 de dolari pe o perioadă de şase ani.

Comisia americană pentru valori mobiliare (SEC) a precizat că Panasonic a supraevaluat profitul într-un trimestru din 2012, modificând data unui acord cu o companie aeriană.

Suma totaală plătită include 143 de milioane de dolari pentru acuzaţiile din partea SEC, precum şi 137,4 milioane de dolari pentru acuzaţiile aduse de Departamentul de Justiţie al SUA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici