Pandemia a reîmprospătat topul Forbes al miliardarilor. Zeci de bogaţi ai lumii şi-au mărit averea pe seama COVID-19

  • Numărul de miliardari la nivel global a crescut cu 493 în ultimul an.
  • Dintre aceştia, 40 şi-au obţinut averea datorită produselor asociate cu pandemia de coronavirus, scrie Deutsche Welle, conform celui mai recent clasament Forbes.
1023 afișări
Imaginea articolului Pandemia a reîmprospătat topul Forbes al miliardarilor. Zeci de bogaţi ai lumii şi-au mărit averea pe seama COVID-19

FOTO: Ugur Şahin, CEO-ul BioNTech

CEO-ul Amazon Jeff Bezos a reuşit şi anul acesta să îşi apare titlul de cel mai bogat om din lume, în ciuda faptului că a fost depăşit pentru scurt timp de şeful Tesla Elon Musk, se arată într-un material publicat de Business Magazin.

În prezent, există 2.775 de persoane a căror avere depăşeşte un miliard de dolari (840 de milioane de euro).

Majoritatea noilor miliardari au venit din China, 205 mai exact, însă Statele Unite rămân în continuare ţara cu cel mai mare număr de miliardari din lume.

Cinci dintre noii miliardari ai Chinei şi-au strâns averea prin intermediul produselor de vaping: cofondatorii Smoore International, Chen Zhiping şi Xiong Shaoming, şi cofondatorii RLX Technology, David Jiang, Wen Tilong şi Kane Wang, CEO-ul companiei.

Potrivit Forbes, cei cinci înregistrează fiecare o avere mai mare decât cea a CEO-ului Apple Tim Cook, care a devenit miliardar anul trecut, cu o avere de 1,3 miliarde de dolari.

Între timp, Ugur Şahin a ajuns să valoreze peste 4 miliarde de dolari. Şahin este cofondatorul şi CEO-ul BioNTech, firma care a dezvoltat vaccinul anti-coronavirus în parteneriat cu americanii de la Pfizer.

Printre noile nume incluse în topul Forbes se găseşte şi Sergio Stevanto, preşedinte emerit al Stevanto Group, care va produce 100 de milioane de flacoane de sticlă pentru vaccinurile anti-COVID-19. Stevanto are o avere de circa 1,9 miliarde de dolari. Totodată, CEO-ul Moderna Stéphane a ajuns la o avere netă de aproxiamtiv 4,3 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici