Pandemia vine cu oportunităţi de afaceri: chirii în spaţii centrale şi forţă de muncă mai ieftină

  • Meron şi-a deschis o nouă cafenea în pandemie
  • În pandemie găseşti mai uşor spaţii centrale pentru închiriat
  • De luni, cafenelele şi restaurantele se închid în Cluj Napoca
  • Braşovul are o incidenţă de COVID-19 de 1,4
  • Forţa de muncă este mai ieftină în pandemie
1245 afișări
Imaginea articolului Pandemia vine cu oportunităţi de afaceri: chirii în spaţii centrale şi forţă de muncă mai ieftină

Pandemia vine cu oportunităţi de afaceri. chirii în spaţii centrale şi forţă de muncă mai ieftină

Cu viziune şi un gram de nebunie, Bogdan Ciocian, antreprenorul lanţului de cafenele Meron, a mai deschis una în Braşov. La 19 ani a început cu un internet caffe, iar în 2015 a deschis prima cafenea Meron în Cluj Napoca. În 5 ani a dezvoltat 17 în total. Ultima, cea din oraşul de la poalele Tâmpei, a gândit-o în pandemie.
 
 
  • „Îţi trebuie o doză de curaj  într-o situaţie mai delicată, de criză, să iei astfel de decizie, nu a fost uşor, pe de altă parte o situaţie de criză îţi oferă şi oportunităţi, poţi găsi anumite spaţii comerciale care înainte nu erau disponibile, piaţa muncii e mai flexibilă. E o perioadă în care ai unelte de negocieri. Avantajul nostru e că suntem destul de versatili şi ne adaptăm uşor”, spune Bogdan Ciocian, antreprenor. 
 
De luni restaurantele şi cafenelele vor fi închise În Cluj Napoca, iar judeţul Braşov are incidenţa deja de 1,4. Dacă localurile vor fi închise şi în restul oraşelor, 40 la sută din angajaţi vor pleca acasă
 
  • „Va trebui să luăm o decizie destul de rapidă ce colegi rămân, ce colegi intră în şomaj tehnic. Eu cred că salvarea acestei industrii vine din aceste granturi pe care UE le pregăteşte pentru noi. Problema noastra ca şi ţară şi mecanism e că e foarte greoi tot procesul, nu au reuşit să pună platforma disponibil pentru depunerea dosarelor. Beneficiezi de granturi care te ajută să îţi plăteşti datorii pe care le-ai acumulat, facturi restante”, mai adaugă Bogdan.
 
  • „Îi ştiu pe ei din Cluj că eu sunt acolo studentă şi i-am tot aşteptat în Braşov că am văzut că au deschis peste tot. Tare mă bucur că s-a deschis într-un final. Foarte curajos mai ales acum că se tot închid. Trebuie să continue viaţa şi să ne descurcăm cu noul normal”, explică Anamaria, clientă a cafenelei. 
 
Cafeneaua din Braşov e făcută în colaborare cu un investitor din Satu Mare, iar investiţia se ridică la 100.000 de euro. Restul cafenelelor sunt în Cluj Napoca, Bucureşti, Targu Mureş, Oradea, Zalău şi Satu Mare. 11 sunt ale antreprenorului, 6 sunt făcute cu franciză.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici