Paris, Zurich şi Hong Kong au fost detronate. Care este cel mai scump oraş din lume în 2021

  • Oraşul israelian Tel Aviv este pe primul loc la indicele mondial al costului vieţii din acest an
  • Parisul a ajuns pe locul doi, la egalitate cu Singapore
  • Oraşele unde costul vieţii e cel mai redus: Orientul Mijlociu, Africa şi părţile mai puţin bogate ale Asiei
3374 afișări
Imaginea articolului Paris, Zurich şi Hong Kong au fost detronate. Care este cel mai scump oraş din lume în 2021

Paris, Zurich şi Hong Kong au fost detronate. Care este cel mai scump oraş din lume în 2021

Blocajele lanţurilor de aprovizionare şi cererea consumatorilor au crescut costul vieţii în cele mai mari oraşe ale lumii. Un oraş a experimentat schimbări mai rapide decât celelalte oraşe, ajungând de pe locul cinci pe primul la indicele mondial al costului vieţii din acest an, conform Economist Intelligence Unit (EIU).

Pentru prima dată, oraşul israelian Tel Aviv s-a clasat în fruntea clasamentului, depăşindu-l pe liderul de anul trecut, Paris. Acesta se află în prezent la egalitate cu Singapore, clasându-se pe locul doi. EIU atribuie creşterea bruscă a indicelui de la Tel Aviv creşterii preţurilor la alimente, la transport şi puterii sikelului israelian faţă de dolarul american.

Datele pentru sondaj, care a fost efectuat de mai bine de trei decenii, sunt adunate de echipa globală de cercetători a EIU în luna martie şi septembrie. Indicele este comparat cu preţurile din New York City, astfel că oraşele cu monede care sunt mai puternice faţă de dolarul american pot să apară mai sus în clasament. Acum, Zurich şi Hong Kong se află pe poziţiile patru şi, respectiv, cinci, deţinând anul trecut primul loc alături de Paris. New York, Geneva, Copenhaga, Los Angeles şi Osaka completează restul primelor zece oraşe clasate.

Oraşele cu cel mai jos rang sunt în principal în Orientul Mijlociu, Africa şi părţile mai puţin bogate ale Asiei. Oraşul sirian Damasc se clasează din nou drept cel mai ieftin oraş din lume, deoarece economia sa distrusă de război continuă să se lupte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici