Parlamentari PSD: Cine dă crezare predicţiilor Elenei Udrea pentru 2012 este un naiv

Europarlamentarii PSD Cătălin Ivan şi Corina Creţu precum şi senatorul Dan Şova consideră că predicţiile economice optimiste lansate de putere pentru anul 2012 sunt "demagogice" şi fără bază reală, ei apreciind că în realitate situaţia în ţară este "dramatică".

279 afișări
Imaginea articolului Parlamentari PSD: Cine dă crezare predicţiilor Elenei Udrea pentru 2012 este un naiv

Parlamentari PSD: Cine dă crezare predicţiilor Elenei Udrea pentru 2012 este un naiv (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Astfel, Cătălin Ivan, liderul delegaţiei europarlamentare a PSD, cataloghează predicţiile economice ale Elenei Udrea pentru noul an drept "demagogice" şi atrage atenţia asupra faptului că anul 2012 va fi mai degrabă "anul schimbării" pentru actuala guvernare.

"Anul trecut, tot la începutul lunii ianuarie, Udrea se grăbea să anunţe cu surle şi trâmbiţe pe blogul personal că 2011 va marca ieşirea României din criză, precum şi încheierea tuturor măsurilor de austeritate. Nu doar că 2011 a fost anul care a marcat permanentizarea politicilor de austeritate, dar a fost anul în care sărăcia, umilirea şi disperarea românilor au atins cota de avarie. Aşa că cine mai poate fi atât de naiv încât să dea crezare predicţiilor Elenei Udrea pentru 2012, ce vin pe fondul unui optimism justificat doar de ruperea totală de realitate care defineşte viziunea actualului Guvern? Poate Boc, dar în mod cert nu românii! Românii ştiu foarte bine că demagogia Elenei Udrea nu ţine loc nici de foame, nici de creştere economică! Ei simt pe propria piele efectele acestei guvernări dezastruoase şi vor reacţiona în consecinţă prin vot. Tocmai de aceea, anul 2012 va fi anul schimbării. Va fi anul în care, alături de români, ne vom lua ţara înapoi de la această şleahtă de corupţi şi incompetenţi", susţine Ivan, citat într-un comunicat de presă al PSD.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Corina Creţu avertizează asupra faptului că anul 2012 va fi unul infernal, ca urmare a accentuării sărăciei în România şi a lipsei de interes din partea puterii faţă de problemele românilor.

"Am privit cu uimire mesajele optimiste lansate de diverse voci din zona guvernării privind anul 2012. Românii nu trebuie să uite că au auzit aceleaşi cuvinte de la PDL şi Traian Băsescu în mai multe rânduri şi de fiecare dată ele s-au dovedit minciuni. Panoplia de minciuni a puterii este deja plină. Anul 2012 va fi unul infernal, pentru că puterea nu face nimic pentru a contracara degradarea nivelului de trai al populaţiei", susţine, la rândul său, Corina Creţu.

Creţu menţionează că situaţia în ţară este "dramatică, preţurile cresc fulminant la început de an, veniturile populaţiei rămân îngheţate, ceea ce înseamnă scăderea puterii de cumpărare a românilor".

Ea mai spune că, în loc să ia măsuri de combatere a sărăciei, "actuala putere se pregăteşte să vândă sistemul de sănătate către clientelă şi să continue furtul din bani publici, în vederea campaniei electorale", însă subliniază că anul 2012 se poate încheia bine pentru români, odată cu alegerile, "prin încheierea capitolului ruşinos scris de actuala putere în istoria României".

Şi senatorul PSD Dan Şova a apreciat la rândul său, printr-un comunicat de presă, că mesajele optimiste ale reprezentanţilor puterii privitoare la anul 2012 nu au nicio bază reală.

"La începutul acestui an avem creşteri vertiginoase de preţuri şi certitudinea faptului că veniturile populaţiei nu vor creşte, după ce puterea şi-a încălcat promisiunile anterioare. În aceste condiţii, nivelul de trai al românilor va continua să se deterioreze. Mesajele optimiste ale puterii trădează tocmai lipsa de interes a guvernanţilor pentru problemele oamenilor şi detaşarea iresponsabilă de realităţile din ţară", consideră Dan Şova.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a scris, pe blogul personal, că perspectivele economice ale anului 2012 sunt mai bune decât ceea ce s-a întâmplat în 2011, ea afirmând că măsurile luate de Guvern "creează toate şansele ca 2012 să reprezinte un nou an de creştere economică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici