Parteneriat la nivel înalt. Kaspersky Lab şi Interpol au semnat un acord de schimb de informaţii pentru activităţi de infracţionalitate cibernetică

Kaspersky Lab a semnat cu Interpol un acord de schimb de informaţii despre cele mai recente activităţi de infracţionalitate cibernetică, indiferent unde apar acestea, potrivit unui comunicat transmis vineri de companie.

1124 afișări
Imaginea articolului Parteneriat la nivel înalt. Kaspersky Lab şi Interpol au semnat un acord de schimb de informaţii pentru activităţi de infracţionalitate cibernetică

Kaspersky Lab a semnat cu Interpol un acord de schimb de informaţii

Noul acord permite transmiterea de informaţii de către Kaspersky Lab despre cercetările sale în domeniul ameninţărilor cibernetice care pot ajuta la derularea investigaţiilor.

Kaspersky Lab a colaborat în ultimii ani cu Interpol, oferind informaţii poliţiei din statele membre. De exemplu, Kaspersky Lab a participat la o operaţiune care a identificat aproape 9.000 de servere de comandă şi control (C2) pentru botnet-uri şi sute de site-uri compromise, inclusiv portaluri guvernamentale din regiunea ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est).

Kaspersky Lab a mai participat la o operaţiune coordonată de Interpol, Global Complex for Innovation (IGCI) din Singapore, pentru a întrerupe activitatea botnet-ului Simda, o reţea cu peste 770.000 de PC-uri infectate în întreaga lume.

În urma cooperării cu Interpol, Kaspersky Lab a testat şi a îmbunătăţit un instrument gratuit open-source care permite cercetarea mai rapidă şi cu mai multă uşurinţă a ameninţărilor cibernetice. Acesta le permite cercetătorilor să reducă timpul alocat călătoriilor şi ajută instituţiile de aplicare a legii să descopere rapid artefactele rămase în urma unui atac cibernetic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici