Patronatele din turism: Bugetul pentru promovarea turismului este mic

Federaţia Patronatelor din Turism apreciază că fondurile alocate de la bugetul de stat pentru promovarea destinaţiilor româneşti sunt necorespunzătoare în raport cu nevoile existente în acest domeniu şi cu investiţiile ţărilor din regiune în turism, şi cere Guvernului alocarea de sume mai mari.

99 afișări
Imaginea articolului Patronatele din turism: Bugetul pentru promovarea turismului este mic

Patronatele din turism: Bugetul pentru promovarea turismului este mic (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Criza economică mondială şi-a făcut simţite efectele în toate domeniile de activitate, inclusiv în turism. Patronatele din turismul românesc sunt preocupate de gestionarea eficientă a afacerilor din acest domeniu, afaceri marcate de efectele crizei, dedicând sume deloc neglijabile activităţilor de marketing. Eforturile noastre trebuie însă să fie dublate şi de eforturi guvernamentale, dat fiind faptul că turismul aduce venituri comunităţilor locale şi la bugetul de stat", se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

FPTR susţine că toate ţările din zonă, cu destinaţii şi produse turistice care le concurează pe cele româneşti, şi-au mărit bugetele publice dedicate promovării turismului, în timp ce România are un buget cu 31% mai mic cu faţă de 2009.

"Mai mult, bugetul de promovare a turismului românesc, de 5 milioane de euro pentru 2010, aproape că nu există, dacă ar fi să comparăm cu cele ale altor state. Grecia, cu un litoral cu care ne străduim să concurăm, a alocat pentru promovare 57,8 milioane de euro pentru anul în curs, iar Austria, cu destinaţii de schi cu care vrem să concurăm, a alocat pentru acelaşi scop, de la bugetul de stat, 32 milioane de euro", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici