Patronii de restaurante din Germania se tem că trebuie să închidă afacerile

Patronii de restaurante şi localuri din Germania se tem că vor fi nevoiţi să îşi închidă afacerile, după ce Guvernul german vrea să elimine scutirile primite în pandemie, scrie, luni, Reuters.

42703 afișări
Imaginea articolului Patronii de restaurante din Germania se tem că trebuie să închidă afacerile

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Pentru a sprijini industria în timpul blocajelor cauzate de COVID-19, executivul german a redus taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimentele din restaurante la 7%, dar aceasta urmează să crească din nou la 19% până la sfârşitul anului.

Partidul FDP, care controlează Ministerul de Finanţe în cadrul coaliţiei de guvernare formată din trei partide, este de acord să se lase să expire scutirea fiscală, calculând că ar costa 3,3 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) menţinerea ei în vigoare, în 2024.

Ministrul de finanţe, Christian Lindner, a precizat recent că guvernul va trebui să găsească fonduri din alte părţi dacă va trebui să o prelungească.

Cu toate acestea, aproximativ 12.000 de afaceri s-ar putea închide dacă TVA-ul va reveni la 19%, a declarat Guido Zoellick, preşedintele Asociaţiei germane a hotelurilor şi restaurantelor DEHOGA.

Potrivit unui sondaj DEHOGA, 93% dintre proprietarii de afaceri ar trebui să transfere clienţilor lor o creştere a impozitului pe mese, dar cheltuielile tot mai mari pentru mâncarea în oraş şi alte presiuni asupra bugetelor riscă să ţină clienţii acasă.

„M-aş aştepta la o reorientare a consumului în oraş către consumul acasă, deoarece mâncatul la restaurant devine relativ mai scump”, a declarat economistul ING Thijs Geijer, menţionând că acest lucru ar fi în beneficiul supermarketurilor şi al furnizorilor de supermarketuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici