Pentru ce proiecte se trag primii bani din PNRR?

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, spune că primii bani din PNRR vor fi traşi pentru reforma ANAF privind legarea caselor de marcat, precum şi pentru Autostrada A3.

3429 afișări
Imaginea articolului Pentru ce proiecte se trag primii bani din PNRR?

Pentru ce proiecte se trag primii bani din PNRR? Răspunsul lui Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene

Dan Vîlceanu a fost întrebat, vineri, după şedinţa de guvern, unde vor merge primii bani din PNRR.

„Primele sume le putem deja trage pentru o reformă pe care a făcut-o Ministerul de Finanţe, ANAF-ul: legarea caselor de marcat, de exemplu. Este o investiţie sau o reformă pentru care putem trage deja primele sume. Acolo sunt înscrise în PNRR 150 de milioane de euro. (...) Putem trage aproximativ 25% din cele 150 de milioane de euro pe care le avem în PNRR. Cât de repede se pot face demersuri. Aşteptăm să fie publicat în Monitorul Oficial actul normativ de astăzi. Cred că mai putem pe A3 să tragem ceva sume. Nu mai ştiu în momentul de faţă care este valoarea facturilor pe care constructorul le-a făcut pentru A3, dar cred că undeva în urmă cu o săptămână – o săptămână jumate erau deja 150 de milioane de lei facturate, dacă nu mă înşel”, a spus Dan Vîlceanu.

Vîlceanu a anunţat şi că România va primi şi restul de 1,95 miliarde de euro, din avansul din PNRR. El precizează că banii vor fi viraţi în contul BNR „în câteva zile”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici