Pentru ţara din care vin Samsung şi LG, România este „perla Europei Centrale şi de Est”

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, pe preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Moon Hee-sang, cel din urmă precizând că, pentru ţara sa, România este „perla Europei Centrale şi de Est”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.

2553 afișări
Imaginea articolului Pentru ţara din care vin Samsung şi LG, România este „perla Europei Centrale şi de Est”

Pentru ţara din care vine Samsung România este „perla Europei Centrale şi de Est”

„Preşedintele României a salutat această vizită, care are o încărcătură simbolică, având loc în contextul Centenarului României Moderne şi al aniversării, în acest an, a unui deceniu de la instituirea Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Coreea. Tot în acest an, se aniversează 55 de ani de la stabilirea relaţiilor Republicii Coreea cu Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul de presă.

Klaus Iohannis a evidenţiat caracterul special al relaţiilor dintre cele două ţări, Republica Coreea fiind primul stat din Asia cu care România a stabilit un Parteneriat Strategic.

„Preşedintele României a subliniat că cele două state împărtăşesc valori comune, ţara noastră fiind decisă să acţioneze pentru dezvoltarea semnificativă a Parteneriatului Strategic bilateral. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a amintit discuţia foarte bună pe care a avut-o cu omologul sud-coreean cu prilejul participării la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale ONU din luna septembrie”, se mai prevede în comunicat.

De asemenea, preşedintele a exprimat aprecierea pentru cursul ascendent şi dinamica susţinută a relaţiei şi a dialogului politic dintre ţara noastră şi Republica Coreea.

„Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat valorificarea potenţialului de cooperare comercial-economică bilaterală, inclusiv prin atragerea de noi investiţii coreene pe piaţa din România. De asemenea, Preşedintele României a subliniat potenţialul relaţiilor bilaterale în domeniul educaţiei, încurajând o mai bună valorificare a mobilităţilor studenţeşti, pornind de la oferta educaţională a universităţilor româneşti şi a celor coreene, poziţie împărtăşită pe deplin de partea coreeană”, potrivit sursei menţionate.

Şeful statului a subliniat că România va continua să abordeze cu cea mai mare atenţie consolidarea Parteneriatului Strategic UE-Coreea, inclusiv pe perioada exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului, preşedintele Moon Hee-sang a apreciat că România este în prezent unul dintre cei mai importanţi Parteneri Strategici ai Republicii Coreea în Sud-Estul Europei, arătând că, pentru Republica Coreea, România este „perla Europei Centrale şi de Est”.

„Înaltul oficial sud-coreean a adresat felicitări pentru progresul României şi pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019, exprimând, totodată, hotărârea părţii coreene pentru creşterea investiţiilor în România, respectiv pentru dezvoltarea schimburilor comerciale”, se mai arată în sursa menţionată.

Cei doi înalţi demnitari au efectuat un schimb detaliat de opinii asupra evoluţiilor recente privind reglementarea situaţiei din Peninsula Coreeană, Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea exprimând mulţumiri pentru poziţia consecventă şi sprijinul României în acest dosar, în diverse contexte internaţionale, a conchis Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici