Pericol iminent de accidente. RAR a găsit în trafic maşini cu defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie

Conform controalelor tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român, în primele 6 luni ale acestui an, aproape 5%, adică 1.758 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente, informează RAR.

4044 afișări
Imaginea articolului Pericol iminent de accidente. RAR a găsit în trafic maşini cu defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie

Pericol iminent de accidente. RAR a găsit în trafic maşini cu defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie

Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, în acest an 35.468 de vehicule, în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranţei rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat neconformităţi legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În Bucureşti, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 sancţiuni, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 875 de certificate de înmatriculare.

Oficialii RAR spun că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici