Video Persoanele fizice care vând maşini rulate cumpărate din străinătate ar putea plăti impozit

Premierul Emil Boc a afirmat, joi, că va cere minstrului Finanţelor şi celui al Mediului să facă o evaluare în ceea ce priveşte vânzarea maşinilor cumpărate în nume personal şi care ulterior sunt vândute de propietari, pentru că este incorect ca aceştia să se sustragă de la plata impozitului.

1071 afișări

Premierul a fost întrebat de unul dintre participanţii la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry dacă are în vedere limitarea vâzărilor de autoturisme second-hand cumpărate din străinătate în regim individual, ca după aceea să fie revândute cu scopul obţinerii de profit.

"Am să cer o evaluare la Ministerul Mediului şi la Ministerul Finanţelor pentru a putea preveni asemenea abuzuri. Mi se pare complet nefiresc să se sustragă de la plata impozitelor şi a taxelor către stat o persoană care face dintr-o asemenea activitate una de comerţ generalizată şi nu una care ţine de folos individual. E drepul fiecăruia să-şi aducă o maşină, dar în condiţiile în care se transformă dintr-un act individual într-un act de comerţ trebuie să fie plătitor de impozite şi taxe către statul român," a spus Boc.

Premierul a transmis secretarului de stat în Ministerul Mediului Dan Cârlan, prezent în sală, să îl informeze pe ministrul Nicolae Nemirschi despre această problemă.

"Eu o să discut chiar azi cu ministrul Finanţelor, să îşi spună un punct de vedere, continuat Boc.

El a precizat că o situaţie similară se petrece şi în domeniul construcţiilor.

"O asemenea discuţie a existat şi în privinţa domeniului construcţiilor. Una este să-ţi construieşi o casă, o vilă, şi una este când îţi construieşti cinci sute de apartamente pe care le vinzi după aceea în regim individual fără să plăteşti niciun impozit sau taxe cătere statul român", a afirmat Boc.

Premierul a subliniat că trebuie găsit un echilibru în ceea ce priveşte depăşirea cadrului personal şi al familiei, ceea ce transformă un act individual într-unul de comerţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici