Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România

Peste 1.500 de persoane din SUA şi Canada au cumpărat pachete turistice în România cu ocazia sărbătorii de Halloween şi au cheltuit aproximativ 3,5 milioane de dolari pentru cazare, transferuri, mâncare şi suveniruri, potrivit lui Simion Alb, şeful Biroului de Turism al României din America de Nord.

649 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România

Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Fascinaţia publicului american pentru mitul Dracula este evidentă. În imaginaţia multora dintre tinerii americani îşi are locul şi o călătorie în Transilvania, pe urmele lui Dracula. Interesul este evident şi sunt agenţii de turism din SUA care oferă tururi de Halloween în România", a declarat agenţiei MEDIAFAX Simion Alb.

El spune că un tur de opt zile în România costă aproximativ 1.800 de dolari, plus biletul de avion. În plus, un turist american mai cheltuieşte, în medie, 70-80 de dolari pe zi pentru mâncare şi suveniruri.

Potrivit lui Simion Alb, peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns în acest an de Halloween în România, cu 3-4% mai mulţi decât în 2012. Aceştia au mers la Sighişoara, Bran şi Braşov, dar şi în Bucureşti, iar unii dintre ei au ajuns la Cetatea Poenari (Argeş) sau Târgovişte.

"Multe canale mass-media importante din SUA şi Canada au publicat în această săptămână articole despre Halloween şi Transilvania. Autoritatea Naţională pentru Turism a răspuns interesului americanilor pentru legenda Dracula şi la emisiunea Roata Norocului de pe postul TV ABC unul dintre premii este o călătorie în Transilvania", a afirmat Alb.

El a spus că turiştii americani care ajung în această perioadă în România sunt de două categorii: fie curioşi care vor să vadă castelul Bran, fie fani Dracula, care merg pe urmele lui Vlad Ţepeş chiar şi la Poenari şi Târgovişte.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici