Peste 1,8 milioane de români vor avea salariul majorat de la 1 octombrie

Salariul minim brut garantat în plată creşte, de la 1 octombrie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, potrivit deciziei de joi a Guvernului. De această măsură vor beneficia 1.867.000 de salariaţi, care, net, câştigă 2.079 lei, faţă de 1.898 lei cât e în prezent.

345 afișări
Imaginea articolului Peste 1,8 milioane de români vor avea salariul majorat de la 1 octombrie

Peste 1,8 milioane de români vor avea salariul majorat de la 1 octombrie

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.300 lei lunar, fără indemnizaţii, sporuri şi alte adaosuri, începând cu data de 1 octombrie 2023, faţă de 3.000 lei în prezent.

„Prin HG, Executivul a hotărât ca de la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 de lei lunar, de la 3.000 cât este în prezent. Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1.867.000 de salariaţi. Măsura va avea impact asupra mai multor sectoare de activitate însă îndeosebi în domeniile transporturi, comerţ şi IMM-uri”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Măsura adoptată urmăreşte reducerea numărului angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială şi va avea efecte pozitive la nivel social prin stimularea ocupării şi prin creşterea puterii de cumpărare a acestora, potrivit Ministerului Muncii.

Această majorare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă o valoare netă a salariului de 2.079 lei, faţă de 1.898 lei, cât era până acum.

Tariful orar va fi de 19,960 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore/lună.

Măsura adoptată nu se aplică salariaţilor din agricultură şi industrie alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale actuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
salariat,
majorare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici