Peste 200.000 de autoturisme Opel, rechemate în service deoarece depăşesc limitele admise ale emisiilor de gaze

Ministerul german al Transporturilor a cerut companiei Opel, subsidiară a grupului francez PSA, să retragă mai multe automobile pe benzină, deoarece depăşesc limitele emisiilor de gaze, a informat publicaţia germană Bild am Sonntag, citată de Bloomberg.

2562 afișări
Imaginea articolului Peste 200.000 de autoturisme Opel, rechemate în service deoarece depăşesc limitele admise ale emisiilor de gaze

Peste 200.000 de autoturisme Opel, chemate în service. sunt retrase în service după ce au depăşit nivelul emisiilor de azot

Modelele Adam şi Corsa depăşesc în mod ”serios” nivelurile de oxid de azot permise când sunt în circulaţie. Ordinul afectează 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 se află în Germania, potrivit Bild.

Evaluarea calităţii Opel a constatat că sistemul de control Lambda nu este suficient de ”robust” atunci când autovehiculele ating viteze mari. Acest lucru a fost înregistrat în cazul anumitor modele Adam şi Corsa lansate pe piaţă în 2018 şi 2019, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg.

Aceasta înseamnă că autovehiculele care mers mai mult de 50.000 de kilometri ar putea depăşi limitele de oxid de azot pe parcursul întregii perioade de funţionare, a mai explicat acesta.

Opel a început să-şi informeze clienţii în urmă cu două luni, astfel încât aceştia să-şi poată actualiza software-ul maşinilor afectate, a mai declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Bloomberg.

Taguri:
opel,
emisii,
service

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici