Peste 4.300 de români muncesc în Cehia

Numărul românilor care lucrează în Cehia a crescut anul trecut de 3,5 ori, la peste 4.300 de persoane, întrucât aceştia nu au mai avut nevoie de permise de muncă, România devenind membru al Uniunii Europene.

2 afișări
Imaginea articolului Peste 4.300 de români muncesc în Cehia

Peste 4.300 de români muncesc în Cehia

De asemenea, în Cehia muncesc 5.396 de bulgari, de aproape trei ori mai mulţi decât în 2006, în condiţiile în care Bulgaria şi România au aderat la UE la 1 ianuarie 2007, se arată într-un articol din publicaţia Prague Daily Monitor.

Numărul angajaţilor români şi bulgari este însă redus comparativ cu cel al muncitorilor din alte state, precum Ucraina, potrivit datelor statistice.

Astfel, în Cehia lucrau, la sfârşitul anului trecut, aproape 61.600 de ucrainieni.

Autorităţile de la Praga au putut să introducă restrucţii pentru angajaţii din statele care au impus condiţii similare cetăţenilor cehi.

Întrucât cehii nu pot lucra încă liber în unele state comunitare, oficialii de la Praga ar putea să adopte măsuri similare pentru cele nouă ţări care au aderat la UE, împreună cu Cehia, în 2004.

Camera Deputaţilor din Cehia a adoptat, joi, un amendament la Legea forţei de muncă, potrivit căruia ar putea fi introduse restricţii temporare pentru cetăţenii oricărui stat membru al UE dacă piaţa locală este periclitată. Documentul va intra în vigoare după ce va fi semnat de preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici