Peste 40.000 de sticle de „şampanie sovietică”, confiscate la vamă pentru folosirea cuvântului care aduce atingere denumirii geografice "Champagne"

Inspectorii vamali de la Albiţa au reţinut 41.400 sticle de vinuri spumante susceptibile a încălca drepturile asupra indicaţiei geografice „Champagne”, acestea fiind inscripţionate „Sovetskoe Shampanskoe” („Şampanie Sovietică”), a anunţat marţi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

1838 afișări
Imaginea articolului Peste 40.000 de sticle de „şampanie sovietică”, confiscate la vamă pentru folosirea cuvântului care aduce atingere denumirii geografice "Champagne"

Peste 40.000 de sticle de „şampanie sovietică”, confiscate la vamă pentru folosirea cuvântului Şampanie, aducând atingere denumirii geografice "Champagne"

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa au reţinut astăzi 41.400 de sticle de vinuri spumante, susceptibile a încălca drepturile asupra indicaţiei geografice Champagne, aflate în trei autocamioane, care circulau pe ruta Republica Moldova - Republica Belarus. Inspectorii vamali au constatat că pe sticlele de vin sunt aplicate etichete cu denumirea Sovetskoe Shampanskoe, în traducere Şampanie Sovietică”, precizează ANAF.

Instituţia menţionează că folosirea cuvântului Şampanie pe eticheta produsului a ridicat suspiciunea că aceste mărfuri sunt susceptibile a aduce atingere unui drept asupra indicaţiei geografice „Champagne”, deoarece conform art.103 alin (2) din Regulamentul nr.1308/2013, indicaţiile geografice sunt protejate împotriva oricărei imitări sau evocări, chiar dacă denumirea protejată este tradusă, transcrisă sau transliterată.

Astfel, „s-a procedat la reţinerea mărfurilor în vederea stabilirii veridicităţii celor suspicionate”, a comunicat ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici