Peste o treime din proprietăţile imobiliare ale statului elen sunt ocupate abuziv

Mai mult de o treime din cele 81.000 de proprietăţi imobiliare ale statului elen, excluzând clădirile de utilitate publică, sunt ocupate abuziv de companii şi persoane care nu plătesc nimic, potrivit unui sondaj al Fondului pentru Dezvoltarea Activelor Republicii Elene.

301 afișări
Imaginea articolului Peste o treime din proprietăţile imobiliare ale statului elen sunt ocupate abuziv

Peste o treime din proprietăţile imobiliare ale statului elen sunt ocupate abuziv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele peste 80.700 de proprietăţi din portofoliul a 30 de agenţii de stat, Fondul pentru Dezvoltarea Activelor Republicii Elene (TAIPED) încadrează 28.264 ca fiind "ocupate", utilizate într-o manieră ilegală, fără ca statul să primească niciun euro, a declarat Andreas Taprantzis, membru în consiliul director la TAIPED.

Proprietăţile sunt folosite de companii şi persoane fără autorizaţii legale, în scopuri variind de la afaceri ilegale la ocuparea acestora ca locuinţe.

Folosirea acestor active pentru obţinerea de venituri este un proces dificil, pe termen lung, a spus Taprantzis.

Organizaţia vrea să pregătească pentru utilizare 3.152 de proprietăţi cu valoare ridicată, care ar putea aduce statului venituri de peste 10 miliarde de euro, potrivit unei evaluări preliminare. Lista ar putea fi extinsă la aproape 5.000 de proprietăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici