Petcu: Preşedintele vrea ca bugetul de stat să fie adoptat joi

Preşedintele CNSLR Frăţia Marius Petcu a declarat, miercuri, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, că, printr-o solicitare explicită, preşedintele Traian Băsescu doreşte ca bugetul de stat să fie adoptat joi.

21 afișări
Imaginea articolului Petcu: Preşedintele vrea ca bugetul de stat să fie adoptat joi

Petcu: Preşedintele vrea ca bugetul de stat să fie adoptat joi (Imagine: Mediafax Foto)

"Înţeleg că printr-o solicitare explicită, preşedintele doreşte ca mâine (joi - n.r.) să fie aprobat bugetul. Eu cred însă că, aşa cum am înţeles, va fi aprobat cadrul general al bugetului, urmând ca fila dedicată fiecărui domeniu de activitate să fie discutată în continuare cu organizaţiile sindicale la nivelul fiecărui minister. Cred că pentru noi este un mare câştig, şi anume acela că preşedintele nu va mai dori să impună Guvernului introducerea acestui moratoriu de îngheţare a salariilor în următoarea perioadă", a spus Petcu.

Liderul CNSLR Frăţia a menţionat că, în ceea ce priveşte "cedările" sindicatelor, li s-a cerut în mod explicit să contribuie la o formă de echilibrare a veniturilor şi cheltuielilor, pentru ca bugetul să poată fi promovat joi.

"Putem să vorbim despre o majorare a salariilor în două etape, aceasta este singura concensie pe care am abordat-o, şi anume majorarea în primă etapă în aprilie şi a doua etapă septembrie-octombrie", a mai spus Costin.

El a precizat că în această perioadă se doreşte ca partenerii sociali să găsească împreună, pe domenii de activitate, modalităţi concrete de reducere a cheltuielilor şi de creştere a veniturilor.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat că Guvernul va stabili, în şedinţa de joi, cifrele mari care stau la baza construcţiei bugetare şi, aşa cum au fost informaţi, probabil în cursul zilei de luni "vor fi gata şi cu proiectul de buget, pe care să putem discuta".

Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali referitoare la proiectul de buget pentru 2009 se află în faza finală, urmând să fie organizate noi consultări între PDL şi PSD, astfel încât Guvernul să poată lua, joi, decizii politice privind construcţia bugetară, a declarat premierul Emil Boc.

Citeşte şi:

Boc: Discuţiile pentru buget sunt în fază finală

Petcu: Moratoriul de 6 luni privind salariile, subiectul discuţiei cu preşedintele

Geoană: PSD nu va fi de acord cu îngheţarea salariilor

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Petcu: Preşedintele vrea ca bugetul de stat să fie adoptat joi

Boc: Discuţiile pentru buget sunt în fază finală

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici