Petrom a deschis un birou la Bruxelles

Petrom (SNP) a deschis în această lună un birou la Bruxelles, pentru a participa activ la elaborarea politicilor Uniunii Europene şi a avea acces la fondurile comunitare, a anunţat, miercuri, compania petrolieră.

29 afișări
Imaginea articolului Petrom a deschis un birou la Bruxelles

Petrom a deschis un birou la Bruxelles (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Rolul acestui birou este de a asigura o participare activă la procesul de elaborare a politicilor europene şi un flux informativ cu privire la politicile UE, la activităţile instituţiilor europene şi la proiecte relevante pentru companie", se arată într-un comunicat al companiei.

Pe lângă instituţiile europene, la Bruxelles funcţionează un număr semnificativ de reprezentanţe ale celor mai importante companii, ale structurilor administrative, ale asociaţilor patronale, toate acestea având ca obiectiv participarea activă la procesul de elaborare a politicilor europene în domeniile lor de interese.

"Se impune să fim prezenţi şi activi la Bruxelles având în vedere că o mare parte din legislaţia care vizează activitatea noastră urmează să fie dezbătută şi adoptată acolo. Petrom este prima companie românească care deschide un birou la Bruxelles, însă cred că vom fi urmaţi şi de alţi operatori din România, pentru că vocea şi interesele companiilor romaneşti trebuie să se facă auzite şi cunoscute în mediul european. În plus, aderarea României la Uniunea Europeană oferă posibilitatea accesării unor fonduri structurale şi europene, iar un birou de reprezentare la Bruxelles poate fi foarte util în acest sens", a declarat, în comunicat, Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom.

Activităţile Petrom la Bruxelles vor fi gestionate de către Direcţia de comunicare şi afaceri publice a companiei. Biroul Petrom se află în aceeaşi locaţie cu cel al OMV, acţionarul său majoritar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici