Petrom a scumpit motorina. Vezi cu cât

OMV Petrom (SNP) a scumpit vineri motorina cu şase bani pe litru, cel mai scump sortiment fiind comercializat pentru 5,38 lei.

52 afișări
Imaginea articolului Petrom a scumpit motorina. Vezi cu cât

Petrom a scumpit motorina. Vezi cu cât (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru tipuri de motorină comercializate în staţiile OMV Petrom au preţuri cuprinse între 4,78 şi 5,38 lei pe litru.

Compania, deţinută de grupul austriac OMV, a menţinut preţurile benzinelor, care costă între 4,9 şi 5,7 lei pe litru.

De asemenea, Rompetrol Downstream, dizivia de comercilizare a carburanţilor din grupul Rompetrol, vinde carburanţi cu preţuri cuprinse între 5,04 lei şi 5,72 lei pe litru.

Lukoil, al treilea distribuitor de carburtanţi important de pe piaţa românească, practică preţuri cuprinse între 4,91 şi 5,47 lei pe litru.

Majorările repetate ale preţurilor carburtanţilor au determinat Guvernul să solicite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să deruleze inspecţii fiscale la marile companii petroliere pentru a verifica dacă aceste creşteri sunt justificate.

Un raport întocmit de ANAF, aflat pe masa premierului şi obţinut de MEDIAFAX, relevă că preţul carburanţilor la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.

Principalele companii care distribuie carburanţi în România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi OMV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici