Petrom şi Rompetrol suspendate de la BVB înainte de raportul Concurenţei privind piaţa carburanţilor

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Rompetrol Rafinare (RRC) au fost suspendate de la tranzacţionare la BVB după ce Consiliul Concurenţei a anunţat că preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, va prezenta marţi, într-o conferinţă de presă, concluziile investigaţiei pe piaţa carburanţilor.

383 afișări
Imaginea articolului Petrom şi Rompetrol suspendate de la BVB înainte de raportul Concurenţei privind piaţa carburanţilor

Petrom şi Rompetrol suspendate de la BVB înainte de raportul Concurenţei privind piaţa carburanţilor (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Atunci când informaţia va fi transparentă pentru toţi investitoii din piaţă, vom realua tranzacţionarea pentru aceste titluri", a declarat pentru MEDIAFAX Alin Barbu, directorul general al BVB.

Titlurile au fost suspendate la începutul şedinţei conform unui articol care prevede menţinerea unei pieţe ordonate şi asigurarea accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi.

Preşedintele Consiliului Concurenţei va prezenta marţi, într-o conferinţă de presă programată pentru ora 13.00, concluziile investigaţiei pe piaţa carburanţilor.

Consiliul Concurenţei investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţie, raportul de verificare recomandă amendarea companiilor, dar fărăa a propune sancţiunile maxime permise de lege, adică o amendă în cuantum de 10% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici