Peugeot a negat că va colabora cu Mitsubishi la producerea de piese pentru vehicule hibrid

Peugeot Citroen a negat informaţia vehiculată în presa niponă potrivit căreia grupul francez va colabora cu constructorul auto japonez Mitsubishi pentru dezvoltarea şi producerea de piese pentru vehicule hibrid alimentate cu energie electrică de la reţeaua obişnuită.

22 afișări
Imaginea articolului Peugeot a negat că va colabora cu Mitsubishi la producerea de piese pentru vehicule hibrid

Peugeot a negat că va colabora cu Mitsubishi la producerea de piese pentru vehicule hibrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia economică niponă Nikkei a indicat că cele două grupuri, care dezvoltă propriile autovehicule hibrid, intenţionează să coopereze în domeniul componentelor pentru motoare. Autovehiculele hibrid, cu propulsie mixtă, pe combustibil convenţional şi energie electrică, sunt dotate cu acumulatori care pot fi încărcaţi fie de la reţeaua electrică obişnuită (hibrizi plug-in), fie cu energia generată la frânarea vehiculului (hibrizi convenţionali, care consumă mai multă benzină).

Mitsubishi ar fi urmat să furnizeze grupului francez baterii de capacitate mare, care folosesc tehnologia cu ioni de litiu, potrivit Nikkei. 

"Negăm informaţia. Colaborăm, în prezent, bine cu Mitsubishi în domeniul vehiculelor hibrid. În plus, avem propriul program de cercetare pentru vehicule plug-in", a declarat un purtător de cuvânt al Peugeot Citroen.

Un oficial al Mitsubishi a afirmat că grupul nu are nimic de anunţat.

În iunie 2008, Mitsubishi şi Peugeot Citroen au semnat un acord prin care grupul nipon s-a angajat să livreze celui francez automobile electrice marca i-MiEV, începând cu anul viitor. Cei doi producători auto intenţionează, de asemenea, să construiască împreună automobile în Rusia.

În prezent, lider pe piaţa mondială a automobilelor hibrid este Toyota, cu marca Prius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici