Peugeot, al doilea producător auto din Europa, a avut o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului

PSA Peugeot Citroen a avut o pierdere operaţională de 65 milioane euro în prima jumătate a anului, mai redusă faţă de cea anticipată de analişti, datorită reducerii semnificative a costurilor, care a acoperit efectul scăderii puternice a vânzărilor în Europa.

610 afișări
Imaginea articolului Peugeot, al doilea producător auto din Europa, a avut o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului

Peugeot, al doilea producător auto din Europa, a avut o pierdere de 65 milioane euro în prima jumătate a anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul semestru al anului trecut, grupul francez a raportat o pierdere operaţională de 51 milioane euro.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica o pierdere de 295,8 milioane euro pentru primele şase luni din acest an.

Veniturile PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto francez şi al doilea din Europa, au coborât cu 3,8% în perioada analizată, la 27,7 miliarde euro.

"Vedem primele semne de revenire pentru grup. Trebuie să continuăm eforturile de consolidare a redresării industriale şi comerciale", a declarat într-un comunicat directorul general al companiei, Philippe Varin.

Divizia de producţie auto a Peugeot a consumat anul trecut 3 miliarde euro din rezervele de lichidităţi ale grupului. Piaţa auto europeană se află în cel de-al şaselea an consecutiv de declin, vânzările fiind estimate să coboare la minimul ultimilor 20 de ani.

Peugeot a decis să închidă o fabrică din Franţa, concediind 17% din angajaţii din ţară, şi discută cu băncile diverse variante de acţiune pentru consolidarea situaţiei financiare, inclusiv o majorare de capital sau vânzarea unor active.

Compania se bazează şi pe modele noi pentru a atrage mai mulţi clienţi şi a precizat, în raportul financiar pentru primul semestru, că maşinile lansate recent au depăşit ţintele de vânzări.

Acţiunile Peugeot au crescut cu 65% în acest an, valoarea de piaţă a companiei fiind de 3,19 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici