Peugeot va analiza o investiţie de 1 miliard de euro de la compania auto chineză Dongfeng şi statul francez

Conducerea constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen va analiza o posibilă investiţie de 1 miliard euro din partea companiei auto chineze Dongfeng şi a guvernului de la Paris, în contextul pierderilor şi vânzărilor slabe.

118 afișări
Imaginea articolului Peugeot va analiza o investiţie de 1 miliard de euro de la compania auto chineză Dongfeng şi statul francez

Peugeot va analiza o investiţie de 1 miliard de euro de la compania auto chineză Dongfeng şi statul francez (Imagine: Arhiva Mediafax foto / AFP)

Dongfeng, partenerul chinez al Peugeot, şi guvernul francez ar investi câte 500 de milioane de euro fiecare, urmând să preia în schimb participaţii de câte 10%, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

Peugeot ar vinde ulterior acţiuni pentru a atrage alte 2 miliarde de euro.

Decizia privind valoarea emisiunii de acţiuni nu a fost luată, iar întâlnirea conducerii, programată pentru duminică, ar putea să nu conducă la un acord, au adăugat sursele citate.

Familia Peugeot, care conduce grupul auto francez de 118 ani, este divizată în privinţa acceptării planului de strângere de fonduri. Membrii familiei controlează circa 25,5% din acţiuni, iar în cazul majorării de capital ar ajunge la o deţinere de circa 15%, a spus o sursă.

Dongfeng şi Peugeot operează în comun trei fabrici în China, cea mai mare piaţă auto din lume, iar producţia este estimată să crească cu două treimi, la 750.000 de unităţi, până în 2015.

Peugeot a închis anul trecut o fabrică mare, pentru prima oară în trei decenii, şi a redus forţa de muncă, în condiţiile în care cheltuie sume semnificative din resurse proprii pentru a-şi continua activitatea.

Pentru prima jumătate a anului trecut, constructorul francez a raportat o pierdere operaţională de 510 milioane de euro şi a avertizat că fluctuaţiile de curs valutar vor avea un impact negativ de 1,1 miliarde de euro asupra rezultatului pentru întreg anul 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici