Pfizer a raportat în primul trimestru o scădere a venitului cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut. CEO-ul, Albert Bourla, s-a referit la 2023 ca fiind un „an de tranziţie”

120 afișări
Imaginea articolului Pfizer a raportat în primul trimestru o scădere a venitului cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut. CEO-ul, Albert Bourla, s-a referit la 2023 ca fiind un „an de tranziţie”

Pfizer a raportat marţi venituri peste aşteptările analiştilor, în ciuda scăderii vânzărilor cauzate de cererea mai slabă pentru vaccinul împotriva Covid, scrie CNBC.

Astfel, compania a raportat un venit de 18,28 miliarde de dolari comparativ cu 16,59 aşteptate. Totuşi, aceasta este o scădere de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pfizer a înregistrat un profit net de 5,54 miliarde de dolari, o scădere de la 7,86 miliarde în aceeşi perioadă a anului trecut. 

Privind în perspectivă, compania din New York şi-a menţinut prognoza de vânzări pentru 2023 în intervalul 67-71 miliarde de dolari.

Dar Pfizer continuă să se aştepte ca vânzările legate de Covid să scadă în acest an. Compania şi-a reafirmat estimarea de 13,5 miliarde de dolari în vânzările de vaccin Covid în 2023.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că se aşteaptă ca 2023 să fie un „an de tranziţie”.

Acţiunile giagantului farmaceutic au scăzut cu mai mult de 23% de la începutul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici