Piaţa crypto îşi face bilanţul în urma deciziei radicale a Chinei: Bitcoinul, în scădere cu 4,4%

Marile criptomonede au scăzut marţi, ştergând astfel creşterile de luni, pe măsură de traderii au făcut bilanţul represaliilor lansate de Beijing asupra proceselor de minare, conform Yahoo Finance.

1176 afișări
Imaginea articolului Piaţa crypto îşi face bilanţul în urma deciziei radicale a Chinei: Bitcoinul, în scădere cu 4,4%

Sursa foto: profimedia

Vinerea trecută, preţurile au primit o lovitură puternică după ce Banca Populară a Chinei (PBOC) a declarat ilegale toate tranzacţiile cu monede digitale. Totuşi, principalele criptomonede au acoperit ieri o parte din pierderile înregistrate pe 24 septembrie.

În ultimele 24 de ore, Bitcoinul a suferit un declin de 5% la 41.420 de dolari, îndepărtându-se astfel de pragul mult dorit de investitori -50.000 de dolari.

Ethereum, care trecuse înainte de decizia autorităţilor din China peste nivelul de 3.100 de dolari, a scăzut amr'i cu 7% la 2.864 dolari.

„Prin faptul că le-a interzis cetăţenilor chinezi să deţină conturi în exchange-uri offshore, PBOC a închis o portiţă de scăpare exploatată de investitori. Mai mult, mişcarea ia în vizor exchange-urile cu expunere pe crypto prin faptul că le interzice să angajeze cetăţeni chinezi în roluri de marketing şi vânzări, limitându-le abilitatea de a furniza servicii clienţilor din China~, spune Naeem Aslam, analist-şef în cadrul brokerului AvaTrade.

Gigantul din e-commerce Alibaba a declarat recent că va renunţa la serviciile asociate cu industria monedelor virtuale, în condiţiile în care nu va mai vinde aparate de crypto-minare de la 8 octombrie.

„Aceste politici nu sunt noi, aşa că le-am văzut drept un semnal de achiziţie. Oamenii care abia ce au abordat piaţa crypto se pot speria. Unii dintre ei vor renunţa~, spune un investitor din Shanghai, citat de Bloomberg, care a cumpărat în weekend circa 20.000 de dolari în Bitcoin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici