Piaţa de retail va creşte cu 62% în 10 ani. De ce continuă retailerii să deschidă magazine în România

Piaţa locală de retail, estimată anul trecut la 16 mld. euro, va continua să crească în următorii zece ani cu 62% faţă de nivelul din 2010, urmând să ajungă la o valoare de circa 26 mld. euro la sfârşitul anului 2020.

301 afișări
Imaginea articolului Piaţa de retail va creşte cu 62% în 10 ani. De ce continuă retailerii să deschidă magazine în România

Piaţa de retail va creşte cu 62% în 10 ani. De ce continuă retailerii să deschidă magazine în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce în ultimul deceniu piaţa locală de retail a crescut cu 123%, fiind de departe cea mai activă din regiune, şi în următorii zece ani piaţa de profil din România va continua să crească urmând a fi în continuare cea mai dinamică din regiune.

Potenţial de creştere încă există", spune Adrian Comăneci, senior project manager în cadrul companiei de consultanţă în management Contrast Managing Consulting.

Contrast este o companie de consultanţă în management înfiinţată în Austria în 1993. Compania a intrat pe piaţa locală în 2005 şi a ajuns în 2009 la o cifră de afaceri de 17,2 mil. lei (4 mil. euro) şi un profit de 2,2 mil. lei (0,5 mil. euro).

Prognozele de creştere a pieţei şi faptul că România a avut în ultimii zece ani şi va avea şi până în 2020 cel mai mare ritm de creştere în retail ar putea explica faptul că retailerii continuă să investească în România în pofida crizei şi a scăderii consumului atât în 2010, cât şi în primele trei luni din acest an cu peste 5%.

Citeşte mai multe despre piaţa locală de retail pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici