Piaţa globală de smartphone-uri înregistrează în octombrie o creştere după mai bine de 2 ani

Piaţa globală de smartphone-uri a revenit pe creştere în octombrie, după mai bine de doi ani de scădere, ajutată de o revenire pe pieţele emergente, potrivit datelor Counterpoint Research, citate de Reuters.

108 afișări
Imaginea articolului Piaţa globală de smartphone-uri înregistrează în octombrie o creştere după mai bine de 2 ani

Piaţa globală de smartphone-uri înregistrează în octombrie o creştere după mai bine de 2 ani

Datele au arătat că volumele lunare de vânzări de smartphone-uri la nivel global au crescut cu 5%, făcând din octombrie prima lună în care se înregistrează o creştere din iunie 2021, întrerupând seria de 27 de luni consecutive de scădere.

Vânzările globale de smartphone-uri au fost sub presiune în ultimii doi ani, afectate de diverse probleme, începând cu lipsa de componente, acumularea de stocuri şi prelungirea ciclurilor de înlocuire, a precizat Counterpoint în raportul său.

„După o creştere puternică în octombrie, ne aşteptăm ca piaţa să crească şi în trimestrul al patrulea din 2023, punând piaţa pe calea unei redresări treptate în trimestrele următoare”, a precizat firma de cercetare de piaţă.

Creşterea, care a fost văzută ultima dată în iunie 2021, provenind dintr-o cerere reprimată indusă de COVID-19, a fost acum condusă de pieţele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu şi Africa, revenirea Huawei în China şi debutul sezonului festiv în India, a adăugat acesta.

Vânzările de smartphone-uri ale Huawei în China au crescut puternic în al treilea trimestru, înregistrând o creştere de 37%, deoarece cumpărătorii au cumpărat telefoanele din seria Mate 60.

Pieţele dezvoltate, cu o saturaţie relativ mai mare a smartphone-urilor, şi-au revenit mai greu, se arată în raport, dar acesta a citat lansarea seriei iPhone 15 de la Apple ca fiind un alt factor de creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici