Piaţa muncii din România. Jobul pentru care nu ai nevoie de studii superioare, dar poţi câştiga 3.500 de lei net/lună

În ultimul an, companiile au relocat "meseriaşi" foarte buni din alte zone ale ţării, spre Bucureşti, pe salarii ce variază între 2.500 şi 3.500 de lei net.

645 afișări
Imaginea articolului Piaţa muncii din România. Jobul pentru care nu ai nevoie de studii superioare, dar poţi câştiga 3.500 de lei net/lună

Piaţa muncii din România: Cât câştigă meseriaşii care vin în Bucureşti din alte zone ale ţării (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Cei specializaţi pe meserii de sudori, mecanici, lăcătuşi acceptau proiecte pe 3-6 luni, până când se reîntorceau în ţări puternic indus­trializate să lucreze pe salarii mari.

"Nivelul de sala­rizare pentru su­dorii care se relo­chea­ză din pro­vin­cie în Bu­cu­reşti, de exem­plu, va­riază între 2.500 şi 3.500 de lei net. Dacă au ore supli­mentare sau o per­for­manţă înaltă, ori o calificare de nişă, automat nivelul de venit variabil poate creşte. În ge­neral vorbim între 500 şi 1.500 de lei net adiţional faţă de salariul de bază", a spus Oana Petcu, sales & ope­rations director  în cadrul firmei de re­­crutare şi închiriere de forţă de mun­că în regim temporar Humangest Group, citată de ZF.

Pe lângă salariu, angajaţii relocaţi mai primesc cazare şi transport din partea angajatorului.

Cele mai multe cereri de angajări de pe piaţa muncii vin din zona de producţie, de logistică şi transport, pe segmentul de muncă slab calificată, pe partea de muncitori şi meseriaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici