Piaţa serviciilor medicale private ar putea creşte în acest an cu 15%

Piaţa serviciilor medicale private din România ar putea creşte în acest an cu 15%, la circa 500 milioane euro, pe fondul migrării pacienţilor de la stat către unităţile medicale private, estimează compania de profil Regina Maria - Reţeaua privată de sănătate.

429 afișări
Imaginea articolului Piaţa serviciilor medicale private ar putea creşte în acest an cu 15%

Piaţa serviciilor medicale private ar putea creşte în acest an cu 15%

"Pacienţii nu au neapărat o disponibilitate de plată mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decât în unităţi medicale private şi migrează de la stat către privat", a declarat joi Sergiu Neguţ, directorul general adjunct al companiei, la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de Eureko şi agenţia Mediafax.

El a adăugat că avansul pieţei se va baza doar pe banii achitaţi de către pacienţi.

"Este singura cale, în contextul în care banii Casei (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) sunt limitaţi, iar asigurările private sunt încă la început", a adăugat Neguţ.

El a mai spus că în viitor concurenţa pe piaţa serviciilor medicale private se va accentua, ceea ce va duce la creşterea calităţii serviciilor.

Piaţa serviciilor medicale din România s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro, principalii operatori fiind MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador şi Gral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici