PIB-ul, la un nivel record

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat în primul semestru un avans de 8,6%, pe fondul unei creşteri economice de 8,9% în trimestrul al doilea, ambele valori reprezentând un record pentru ultimele două decenii, a declarat joi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

11 afișări
Imaginea articolului PIB-ul, la un nivel record

PIB-ul, la un nivel record (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am mai avut o astfel de creştere economică de cel puţin două decenii. Mi-e foarte greu să fac o comparaţie cu perioada dinainte de '89, dar de când am introdus indicatorul PIB acestea sunt niveluri record", a spus Vosganian.

El a arătat că în aceste condiţii România ar putea să avanseze până în 2012 pe poziţia a 12-a între statele europene din punct de vedere al Produsului Intern Brut.

Potrivit lui Vosganian, creşterea economică se va menţine la ritmuri înalte şi în următorul deceniu, ministrul arătând că are o prognoză de 450 de miliarde euro pentru PIB în 2020.

În primele şase luni ale anului trecut, avansul PIB a fost de 5,8%, în timp ce creşterea economică aferentă perioadei aprilie-iunie 2007 s-a plasat la 5,6%.

Avansul economic înregistrat anul trecut a fost de 6%, iar estimările Comisiei Naţionale de Prognoză indică pentru 2008 o creştere de 6,5%.

Institutul Naţional de Statistică va publica la 1 septembrie datele privind creşterea economică din primul semestru din acest an şi din perioada aprilie-iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici