PIB-ul pentru acest an a fost revizuit, ca urmare a modificării prognozelor de inflaţie şi curs

Produsul intern brut, conform rectificării bugetare aprobate joi de Guvern, a fost stabilit în termeni nominali la 607 miliarde lei, în urma majorării ratei inflaţiei de la 3% la 3,5%, a creşterii cursului mediu de schimb de la 4,21 la 4,45 leu/ euro şi a revizuirii PIB din anii 2010 şi 2011.

354 afișări
Imaginea articolului PIB-ul pentru acest an a fost revizuit, ca urmare a modificării prognozelor de inflaţie şi curs

PIB-ul pentru acest an a fost revizuit, ca urmare a modificării prognozelor de inflaţie şi curs

"PIB în termeni nominali este de 607 miliarde lei, mai ridicat din cauza ratei inflaţiei, a cursului de schimb şi revizuirii PIB realizat în anii anteriori, 2010 şi 2011, care pe baza datelor definitive a fost mai mare decât datele preliminare", a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu.

Estimarea privind rata inflaţiei în acest an a urcat de la 3% la 3,5%, decembrie la decembrie, iar cursul mediu de schimb a fost adaptat la realităţile din piaţă, fiind revizuit de la 4,21 lei la 4,45 lei/ euro, a arătat Georgescu.

Ministrul Finanţelor a mai afirmat că deficitul de cont curent este proiectat la 4% din PIB, iar anvelopa salarială va fi menţinută la 6,7% din PIB, în condiţiile unei creşteri economice revizuite de la 1,5% la 1,2% ca efect al creşterii economice încetinite din zona UE, din cauza secetei şi "într-o anumită măsură din cauza climatului politic tensionat din ultimele luni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici