Pierderi financiare RECORD pentru cea mai mare bancă germană

Grupul german Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Europa după active, a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o pierdere de 2,17 miliarde euro, cu mult peste cea anticipată de analişti, din cauza creşterii costurilor legate de acumularea de capital şi disponibilizări.

315 afișări
Imaginea articolului Pierderi financiare RECORD pentru cea mai mare bancă germană

Pierderi financiare RECORD pentru cea mai mare bancă germană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 147 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului anterior, iar analiştii anticipau o pierdere de 311 milioane euro pentru trimestrul al patrulea din 2012, potrivit Bloomberg, care citează date din raportul financiar prezentat joi de bancă.

Co-directorii generali Juergen Fitschen şui Anshu Jain, aflaţi în primul an de mandat, încearcă să consolideze rezervele de capital ale Deutsche Bank, cele mai slabe în rândul marilor bănci de investiţii din Europa, şi derulează un program masiv de concedieri.

Costurile suplimentare generate de restructurare au amortizat efectul pozitiv al creşterii veniturilor din tranzacţii financiare, ajutate de măsurile anticriză ale Băncii Centrale Europene (BCE).

Acţiunile Deutsche Bank au urcat în ultimul an cu 15%, faţă de un avans de 23% pentru indicele bursier al băncilor europene Stoxx 600 Banks.

Pentru a genera capital, Deutsche Bank a creat anul trecut o divizie responsabilă de lichidarea unor active în valoare de 125 miliarde euro, inclusiv credite şi un casino din Las Vegas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici