Pieţele europene au deschis în roşu

Pieţele europene au deschis în roşu, pe fondul temerilor legate de tensiunile geopolitice şi comerciale, incertitudinile legate de bugetul italian sau izolarea diplomatică a Arabiei Saudite.

678 afișări
Imaginea articolului Pieţele europene au deschis în roşu

Pieţele europene au deschis în roşu

La Bucureşti piaţa a deschis în roşu, dar la ora transmiterii ştirii indicele BET afişa un plus de 0,03%.

La Londra indicii FTSE 100 şi 250 au scăzut cu 0,68%, repectiv 1,06%.

Majoriatea indicilor eurropeni au căderi de peste un procent: AEX la Amsterdam de 1%, Cac 40 la Paris de 1,07%, DAX la Frankfurt de 1,35%, IBEX 35 la Madrid de 0,91%, iar indicele pan-european Euro Stoxx 50 este mai jos cu 1,05%.

Căderea pieţelor europene vine pe fondul deprecierilor pieţelor americane si asiatice.

Şi preţurile materiilor prime scad: petrolul Bent este cub 80 de dolari barilul, la 79,19 dolari/baril, aurul are scăderi de 0,45%, la 1.222 dolari/uncie, iar gazul natural scade cu 0,76%.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici