Piloţii irlandezi ai companiei aeriene Ryanair vor intra în grevă în data de 12 iulie

Piloţii companiei Ryanair din Irlanda vor organiza o grevă de 24 de ore în data de 12 iulie, prima zi a sărbătorilor tradiţionale irlandeze, nemulţumiţi că oficialii companiei nu le iau în serios plângerile, relatează BBC.

1599 afișări
Imaginea articolului Piloţii irlandezi ai companiei aeriene Ryanair vor intra în grevă în data de 12 iulie

Greva piloţilor va afecta zeci de mii de pasageri care aveau bilete la zborurile din 12 iulie. Aceasta a fost propusă de Asociaţia Piloţilor Irlandezi şi a primit susţinerea a 99% dintre piloţii membri.

Asociaţia este nemulţumită de faptul că oficialii Ryanair nu iau în serios cererile piloţilor şi nu vin cu soluţii concrete. Progresul în ceea ce priveşte măririle salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă este aproape inexistent.

Greva va începe la ora 1:00 în data de 12 iulie şi va dura 24 de ore. Asociaţia a declarat că va anunţa companiile aeriane dacă vor apărea şi alte greve.

Conform unui comunicat Ryanair, peste 210.000 de pasageri au avut zborurile anulate din cauza grevelor personalului aerian în luna iunie. Peste 2.100 de zboruri au fost anulate sau au avut de suferit din cauza lipsei de personal, comparativ cu 41 de zboruri anul trecut, în luna iunie.

Disputa dintre personal şi conducere a pornit de la abordarea greşită a conducerii în ceea ce priveşte transferarea personalului între sediile Ryanair din Europa şi Africa. Asociaţia Piloţilor Irlandezi a declarat că piloţii consideră că procesul decizional în problemele care îi privesc în mod direct nu este transparent. Printre aceste decizii controversate se numără şi transferul personalului, care „are un efect devastator asupra vieţii de familie a piloţilor”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici