Piraeus Bank ar putea da în judecată Deutsche Bank

Piraeus Bank, a treia mare bancă din Grecia, a anunţat, miercuri, că ar putea da în judecată Deutsche Bank, acuzând că un raport al instituţiei financiare germane asupra sistemului bancar elen conţine erori majore.

30 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank ar putea da în judecată Deutsche Bank

Piraeus Bank ar putea da în judecată Deutsche Bank (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În raport, Deutsche Bank a redus preţurile ţintă pentru acţiunile Piraeus Bank de la 28 de euro la 4,4 euro şi a recomandat vânzarea acestora, întrucât estimează că instituţia va înregistra pierderi în 2009-2010.

Totodată, banca germană a coborât preţul şi pentru alte şase instituţii de credit elene, între care şi ATEbank, ca urmare a impactului problemelor economice.

Concluziile Deutsche Bank au la bază presupuneri false, iar Piraeus Bank îşi rezervă dreptul de a deschide un proces împotriva instituţiei germane, potrivit unui comunicat.

La începutul anului producătorul elen de oţel Sheet Steel a intentat proces grupului financiar american Citigroup pentru un raport, destinat investitorilor, care conţinea erori ale rezultatelor financiare.

Acţiunile Piraeus au scăzut cu 4,4%, la 5,16 euro, până la 12:42 GMT.

Piraeus Bank este prezentă în România începând cu anul 2000 şi deţine, pe lângă operaţiunile bancare, Piraeus Leasing, Piraeus Securities România şi Piraeus Insurance - Reinsurance Broker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici