Plafonul de garantare a depozitelor bancare, majorat la 50.000 euro şi pentru companii

Plafonul de garantare a depozitelor bancare va fi majorat de la 20.000 euro la 50.000 euro şi pentru persoanele juridice, după sistemul aplicat la sfârşitul anului trecut în cazul persoanelor fizice, conform unei ordonanţe de urgenţă discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

30 afișări
Imaginea articolului Plafonul de garantare a depozitelor bancare, majorat la 50.000 euro şi pentru companii

Plafonul de garantare a depozitelor bancare va fi majorat la 50.000 euro şi pentru companii (Imagine: Mediafax Foto)

Actul normativ prevede şi reducerea termenului de primire a sumei garantate, de la 3 luni la 20 de zile.

În octombrie 2008, Guvernul a decis, la recomandarea Comisiei Europene, ca plafonul de garantare a depozitelor constituite de populaţie la bănci să fie majorat de la 20.000 euro la 50.000 de euro, pentru minimum un an. Plafonul a fost majorat pentru a susţine încrederea în economisire în contextul crizei financiare internaţionale.

La sfârşitul anului trecut, Parlamentul European a aprobat garantarea depozitelor cetăţenilor până la 50.000 euro în 2009 şi până la 100.000 euro în 2010, în cazul în care o bancă europeană falimentează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici