Planul care a salvat economia mondială, scris pe o coală A4. Ce lipseşte din schemă - FOTO

Europa nu va cădea, cel puţin asta ne-au asigurat mai marii continentului, după ce au aprobat planul de salvare a Zonei Euro. Schema summit-ului a fost făcuta de unul dintre funcţionarii europeni care au luat parte la discuţiile dintre Angela Merkel, Nicolas Sarkozy şi reprezentanţii băncilor.

660 afișări
Imaginea articolului Planul care a salvat economia mondială, scris pe o coală A4. Ce lipseşte din schemă - FOTO

Planul care a salvat economia mondială, scris pe o coală A4 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul de recapitalizare a băncilor europene cu 106 miliarde euro convenit miercuri la summit-ul UE include şi o clauză de menţinere a expunerii instituţiilor financiare pe toate subsidiarele din statele membre, pentru a evita presiunea pe pieţele de credit şi, implicit, pe economia reală, informează stirileprotv.ro.

Documentele publicate de Consiliul European în urma summit-ului nu oferă detalii de ordin financiar privind modul în care vor fi realizate recapitalizările, însă precizează că băncile trebuie să menţină fluxul de credit către economia reală şi expunerea faţă de subsidiarele din toate statele membre.

Din plan se vede că nu totul este pus la punct. Ar mai fi lucruri la care încă se lucrează, cum ar fi "Suportul sectorului privat (CIC): € ?" Sau linia de finalitate "1. GREECE--> 2. BANKS---> 3. OTHER COUNTRIES EUROZONE---> 4. ?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici