Video Plata anticipată a impozitului pe profit, amânată până în 2012

Guvernul a decis, miercuri, ca intrarea în vigoare a plăţii anticipate a impozitului pe profit să fie amânată până în anul 2012, a anunţat premierul Emil Boc, la sfârşitul şedinţei de miercuri a Executivului.

183 afișări

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă în care propunea ca intrarea în vigoare a plăţii anticipate a impozitului pe profit să fie amânată pentru 2015, ceea ce ar fi determinat majorarea veniturilor bugetare cu 625,7 milioane lei (0,12% din PIB) în acest an.

Potrivit legii, începând de la 1 ianuarie 2010, toate companiile ar trebui să plătească anticipat impozitul pe profit în fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului obţinut în anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie şi divizat la patru.

Referitor la comparaţia impozitului pe profit cu impozitul minim, în cazul în care impozitul pe profit al unui contribuabil este mai mic decât suma impozitului minim anual, stabilit în funcţie de veniturile totale înregistrate în anul precedent, firma este obligată la plata impozitului minim.

Premierul Emil Boc a declarat, la începutul lunii martie, că plata anticipată a impozitului pe profit va fi amânată şi nu va intra în vigoare în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici