Platforma de schimb a criptomonedelor Binance devine acţionar la Forbes. Analiştii cred că vor exista conflicte de interese

Binance, una dintre cele mai mari firme de criptomonede din lume, va prelua o participaţie în valoare de 200 de milioane de dolari în Forbes, anunţă BBC.

323 afișări
Imaginea articolului Platforma de schimb a criptomonedelor Binance devine acţionar la Forbes. Analiştii cred că vor exista conflicte de interese

Forbes, cunoscut pentru clasamentul miliardarilor lumii pe care îl întocmeşte, a declarat că această tranzacţie va contribui la transformarea sa într-un lider în furnizarea de informaţii despre activele digitale, precum Bitcoin.

Dar vestea investiţiei a stârnit întrebări în rândul observatorilor din domeniul mass-media cu privire la potenţialele conflicte de interese.

Binance a dat în judecată Forbes în 2020 pentru defăimare, renunţând ulterior la proces.

Într-o declaraţie prin care a anunţat investiţia, fondatorul Binance, Changpeng 'CZ' Zhao, a declarat că vede mass-media ca pe "un element esenţial pentru a construi o înţelegere şi o educaţie pe scară largă a consumatorilor" în ceea ce priveşte piaţa cripto şi tehnologiile blockchain emergente.

Miliardarul chinez de origine canadiană, a cărui avere netă este estimată la aproape 100 de miliarde de dolari, a intrat ulterior pe Twitter pentru a-şi clarifica comentariile, spunând că se concentrează pe sprijinirea Forbes în dezvoltarea tehnologiei sale şi numind independenţa editorială a Forbes "sacrosanctă".

Forbes a declarat că Binance - care s-a confruntat cu controlul autorităţilor de reglementare din SUA, Marea Britanie şi din alte părţi - va oferi consultanţă în domeniul tehnologiei, ajutând publicaţia să îşi "maximizeze marca" şi să avanseze în planurile de a converti cititorii în abonaţi plătitori.

"Forbes a fost extrem de independentă mai bine de un secol, indiferent de proprietatea noastră, iar acest lucru nu se schimbă", a declarat purtătorul de cuvânt Bill Hankes pentru BBC. "Integritatea jurnalismului nostru este cel mai important activ al mărcii noastre".

Tranzacţia vine într-un moment cheie pentru industria criptografică. Monedele precum bitcoin au înregistrat o creştere vertiginoasă a valorilor, în timp ce companiile au cheltuit pentru sponsorizări pe stadioane sportive, publicitate şi lobby guvernamental pentru a-şi extinde influenţa şi a modela reglementările.

Forbes, fondată în 1917, a fost timp de decenii o companie de familie. La fel ca în cazul multor publicaţii, tranziţia de la print la digital a fost dificilă.

În 2013, familia Forbes a scos afacerea la vânzare, iar Integrated Whale Media, cu sediul în Hong Kong, a achiziţionat o participaţie majoritară.

În august anul trecut, Forbes a declarat că se va lista la bursa din New York prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus, o firmă înfiinţată pentru a cumpăra companii care doresc să se listeze la bursă.

Firmele au declarat că tranzacţia, care evaluează Forbes la aproximativ 630 de milioane de dolari şi care se aşteaptă să fie finalizată în câteva săptămâni, va fi însoţită de o investiţie de 400 de milioane de dolari din partea altor parteneri. Binance se află acum în spatele a jumătate din această sumă.

Forbes numără în prezent o audienţă de peste 150 de milioane de persoane din întreaga lume, cu 45 de ediţii locale licenţiate care acoperă 76 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici