Pogea a spus investitorilor că va cere FMI un deficit de 7% din PIB

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a spus reprezentanţilor mediului de afaceri că Guvernul va solicita FMI să accepte pentru 2009 un deficit bugetar de 7% din PIB, în condiţiile unei scăderi economice estimate la 7-8%, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.

18 afișări
Imaginea articolului Pogea a spus investitorilor că va cere FMI un deficit de 7% din PIB

Pogea a spus investitorilor că va cere FMI un deficit de 7% din PIB (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministrul Finanţelor ne-a spus că va cere Fondului Monetar Internaţional un deficit bugetar de 7% din PIB, din cauza contracţiei mai mari a economiei decât a fost estimată, de 7-8%, corelat însă cu investiţiile care să ajute la repornirea economiei", a spus secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, vineri, la Guvern, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai investitorilor străini, pentru a discuta despre politicile economice guvernamentale.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX, la începutul lunii iulie, că FMI lucrează la un nou cadru macroeconomic pentru România, în contextul primei evaluări de la începutul lunii august a acordului stand-by, care anticipează, printre altele, accentuarea scăderii economice în acest an de la 4,1%, prognoza actuală, la 7-8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici