Polonia a decis să EXCLUDĂ echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G

Polonia a decis să excludă echipamentele Huawei din dezvoltarea reţelei 5G, preferând să folosescă tehnologie europeană, după ce un oficial al companiei chineze a fost arestat, sub acuzaţia de spionaj, relateează Reuters.

547 afișări
Imaginea articolului Polonia a decis să EXCLUDĂ echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G

Polonia a decis să EXCLUDĂ echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G

"Arestarea unui spion înseamnă sfârşitul discuţiei", a declarat un oficial guvernamental, care a vorbit sub condiţia anonimatului. "Cred că chinezii nu vor fi prezenţi în 5G în Polonia".

Compania finlandeză Nokia şi cea suedeză Ericsson sunt companiile europene din telecomunicaţii care pot furniza echipamente Poloniei, cea mai mare economie din Estul Europei.

Şi preşedintele polonez Andrzej Duda a sugerat de asemenea eliminarea Huawei.

Polonia a anunţat acum două săptămâni că a arestat un executiv Huawei şi un fost oficial polonez sub acuzaţia de spionaj. Huawei a concediat persoana arestată, care a negat acuzaţiile.

Oficialii Huawei s-au întâlnit săptămâna aceasta cu guvernul polonez pentru a discuta probleme de securitate.

Mai multe state occidentale au renunţat la folosirea echipamentelor Huawei după SUA şi-a informat aliaţii că echipamentele companiei chineze ar putea fi foloste pentru spionaj. Huawei a negat acuzaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici