Polonia îşi umple depozitele de armament. Acord cu producătorul american Northrop Grumman

Ministerul polonez al Apărării şi producătorul american de armament Northrop Grumman au semnat marţi un acord în valoare de aproximativ 300 de milioane de zloţi (75 de milioane de dolari), potrivit Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Polonia îşi umple depozitele de armament. Acord cu producătorul american Northrop Grumman

Polonia îşi umple depozitele de armament. Acord cu producătorul american Northrop Grumman

Acordul dintre Ministerul polonez al Apărării şi producătorul american de armament Northrop Grumman a fost semnat în cadrul celei de-a doua faze a programului polonez de apărare antiaeriană şi antirachetă cu rază medie de acţiune.

Acordurile de compensare sunt menite să compenseze ţara care cumpără arme din străinătate sub forma unei cooperări obligatorii între furnizor şi companiile naţionale.

„Acordul de compensare semnat cu Northrop Grumman International Trading Inc. include un total de 8 angajamente în valoare comună de aproximativ 300 de milioane de zloţi”, a precizat Agenţia de armament a Poloniei într-un comunicat de presă.

În cadrul acestui acord, care urmează să se desfăşoare pe o perioadă de până la nouă ani, companiile din grupul polonez PGZ participă la producţia de muniţie pentru tancurile Abrams, elicopterele Apache şi vehiculele blindate Rosomak şi Borsuk, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei poloneze.

Ţări apropiate geografic de Rusia, precum Polonia şi Finlanda, au explorat acorduri pentru a construi arme americane în Europa, au negociat noi acorduri pentru a cumpăra arme şi au căutat să accelereze contractele existente, deoarece războiul din Ucraina a remodelat gândirea privind volumul de muniţii necesare în conflictele viitoare.

Agenţia de armament a declarat că acordul de compensare va „asigura o independenţă parţială faţă de furnizorii străini, stabilind capacităţi locale de producţie, întreţinere şi reparaţii, formare şi cercetare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
armament,
acord

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici