Ponta i-a trimis lui Iohannis propunerea de numire a lui Fifor ca ministru al Transporturilor - surse

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor, preşedinte al comisiei pentru transporturi şi energie, în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

1042 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a trimis lui Iohannis propunerea de numire a lui Fifor ca ministru al Transporturilor - surse

Mihai Fifor (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Conforrm surselor citate, propunerea de nominalizare a noului ministru a fost transmisă vineri la Preşedinţie.

Joi, surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Fifor ar putea fi nominalizat de către premierul Victor Ponta pentru postul de ministru al Transporturilor.

Postul de ministru este vacant de aproximativ o săptămână, când Ioan Rus a demisionat în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.

Rus a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".

Rus a fost numit ministru al Transporturilor în iunie anul trecut.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Scrisoarea către Iohannis a fost înregistrată la cabinetul premierului tot vineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici